Description
Charakterystyka mieszanki kawy
– INTENSYWNOŚĆ: 6 na 10
– AROMAT: 9 na 10
– KONSYSTENCJA: 8 na 10
– PALENIE: 2 na 3
– SKŁAD: 60% arabica i 40% robusta
BIO to mieszanka ziaren 60% arabica i 40% robusta z certyfikowanych plantacji organicznych w Brazylii, Indiach i Meksyku. Kawowce uprawiane są tam wyłącznie naturalnymi metodami, z poszanowaniem ekosystemu oraz zdrowia i bezpieczeństwa rolników. Ponadto, wszystkie kawy użyte do tej mieszanki, uzyskały certyfikat Fairtrade. Dodatkowym atutem kawy BIO jest to, że kapsułki, w które jest pakowana, są w pełni biodegradowalne i po zużyciu można je wyrzucić na kompost. (Więcej o kawach organicznych i kapsułkach biodegradowalnych w zakładce Pomoc.)
Kawa BIO marki Barbera charakteryzuje się eleganckim aromatem, o bogatych, przyjemnych nutach czekolady, kwiatów i tytoniu. Nadaje się do wszystkich rodzajów espresso. Jest bardzo dobrze zbalansowana i ma delikatny, lecz trwały posmak.
Caffe Barbera to najstarsza i jedna z najlepszych włoskich palarni kawy, założona w 1870 r. Od ponad 150 lat zgłębia tajniki produkcji doskonałej kawy, łącząc przekazywaną z pokolenia na pokolenie wiedzę z nieustannym rozwojem i dążeniem do perfekcji. Oferuje produkty najwyższej jakości, potwierdzonej certyfikatami. Aktualnie dystrybuowana jest do ponad 60 krajów na całym świecie. (Więcej o Caffe Barbera na blogu Kapsułki Kawy.)
fotele tapicerowane do salonu, dywan boho shaggy, skarbonka przezroczysta swinka, zyrandole do sypialni, olx auta kujawsko pomorskie
yyyyy