Description
Zielona herbata cejlońska, wysokogórska, liściasta z dodatkiem naturalnych płatków jaśminu. Delikatna zielona herbata, wspomaga trawienie oraz działa uspokajająco dzięki zawartości samego jaśminu. Polecana do podawania po posiłku.
Waga netto: 100g
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Gatunek: GPSP (Gun Powder Special)
Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuje się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.
sklep meblowy nowy sacz, dywany modne, pułka metalowa, ciekawe rzeczy do zrobienia w domu, kuchnia metamorfoza, mala kanapa rozkladana, lampy sufitowe lampy do łazienki, donica stojąca, żarówki led ozdobne e27, walek poduszka, oświetlenie dziecięce, urządzić mały mały pokój młodzieżowy, stoliki pomocnicze do salonu, ramka zdjęcie
yyyyy