Description
Ethiopia Djimmah nazywana jest kawą pierwotną. Cechuje ją korzenny, delikatnie czekoladowy smak z wyczuwalnym akcentem kwiatowym. Jej ziarna są bogate w kofeinę, dlatego sprawdzi się zawsze, gdy potrzebujesz solidnego pobudzenia. Co ważne, cukier i mleko nie zaburzają smaku tej arabici, możesz ją więc bez wyrzutów sumienia pić w dodatkami lub bez. Etiopia jest kolebką kawy. To stamtąd ziarna rozjechały się po całym świecie. Obecnie na terytorium tego afrykańskiego kraju uprawia się szereg odmian, różniących się od siebie smakiem. Djimmah to nie tylko nazwa konkretnego gatunku ziaren. W Etiopii kawy oznacza się nazwą regionu, z którego pochodzą. Rejon staje się odrębną, rozpoznawalną na całym świecie marką. Zbiór: październik – marzec Region: Kaffa Wysokość upraw: 1500 – 2200 m n.p.m.
łóżko podwójne młodzieżowe, krzesła do pokoju, pościel flanelowa ikea, nowoczesne serwety na stół, kanapa zolta, blek meble, półka na książki zamykana, krzesła obrotowe wrocław, pojemnik na odpady kuchenne, stół i ławka ogrodowa, pokoj dla nastolatka, meble z bydgoszczy, fotel gamingowy dziecięcy, komoda mała, poduszka z wilkiem, łóżko dla 1 osoby, kuchnia szare meble
yyyyy