Description
Pod nazwą Origo Kaffee kryje się nowa, prestiżowa marka kaw, produkowanych w wielu odmianach przez niemiecką palarnię znajdującą się w Berlinie. Procesowi prażenia poddawane są tylko starannie wyselekcjonowane ziarna, pochodzące z renomowanych upraw na świecie. Staranna procedura zbierania pojedynczych, nieskazitelnych ziaren, które po umyciu i suszeniu poddane są kolejnej dokładnej selekcji, zapewnia najlepszy surowiec do produkcji kaw Origo. Ziarna kawy palone są przez około 20 minut, w tradycyjnym piecu bębnowym, w temperaturze od 180 do 225˚C, w powolnym i starannym procesie, po którym kawa zyskuje pełnię swego aromatu. Odpowiednio dostosowany proces palenia, pozwala również na zniwelowanie nadmiernej kwaskowatości oraz wykluczenie substancji drażniących. Dzięki temu kawa jest łagodna dla żołądka, nie tracąc przy tym nic ze swego bogatego smaku. Dodatkowym atutem jest fakt, że opakowania kaw wyprodukowane zostały w wykorzystaniem niskoemisyjnych technologii. Na kawę Origo Klassik Barista Espresso składają się wyłącznie najdelikatniejsze, starannie wyselekcjonowane, wysokogórskie odmiany ziaren z gatunku Arabica (100%), pochodzące z renomowanych plantacji znajdujących się w Azji i Ameryce Południowej. Zastosowanie delikatnej obróbki wstępnej, jeszcze na terenie upraw, zaowocowało wysoką jakością tej mieszanki. Origo Klassik Barista Espresso sprawdzi się przede wszystkim do przygotowania klasycznego espresso, o łagodnym aromacie i intensywnie świeżym, lekko pikantnym smaku. Kawa Origo Klassik Barista Espresso może być również z powodzeniem łączona z mlekiem, tworząc doskonałe cappuccino oraz latte. Kawa Origo Klassik Barista Espresso to doskonały pomysł na prezent. Jest ona dodatkowo opakowana w wyjątkową obwolutę, z której można wyciąć piękną kartkę pocztową. Informacje: Termin przydatności Czerwiec 2017 Data palenia Czerwiec 2015 Rodzaj Kawa ziarnista Stopień palenia 7/10 Skład gatunkowy 100% Arabica0% Robusta Waga 1 kg Cechy: Intensywność 9/10 Słodycz 6/10 Crema 5/10 Zawartość kofeiny 5/10 Sposoby przyrządzania: Espresso 9/10 Kawa czarna 9/10 Cappuccino 9/10 Caffe Latte 9/10 Metody przygotowania: Ekspresy automatyczne 9/10 Ekspresy kolbowe 9/10 Ekspresy przelewowe 6/10 Kafetiera, Moka 8/10
kosz do segregacji, szafa wysokość 240, www.olx.pl/oferta, welcome napis, pomysły na przechowywanie książek, 3123, szafa glossy, szafa 160, kosz na rzeczy, komoda biała 40 cm, oświetlenie salonu sufitowe, dywan glamour srebrny, narożnik 6 osobowy
yyyyy