Description
Zielona kawa to niepalone ziarna kakaowca, z którego pozyskuje się także tradycyjną kawę paloną. Posiada ona delikatną bladozieloną barwę. Wynika to z faktu, że po zebraniu nie zostaje ona poddana procesowi palenia. W jej składzie oprócz pobudzającej kofeiny znajdziemy także kwas chlorogenowy, któremu przypisuje się właściwości przyśpieszające spalanie tkanki tłuszczowej. Zielona kawa jest także bogatym źródłem cennych polifenoli, kwasu salicylowego a także wielu witamin i składników mineralnych. W jej składzie znajdziemy m.in. kwas foliowy, witaminę B1, B2, B12 a także wapń, potas, sód, magnez, żelazo, fosfor i cynk. WARTOŚCI ODŻYWCZE Składniki: ziarna kawy zielonej „Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”. ZASTOSOWANIE Zieloną kawę przed zaparzeniem należy zmielić. Ziarna przed zmieleniem zaleca się wstępnie rozdrobnić w moździerzu. Zaparzając zieloną kawę należy pamiętać o odpowiedniej temperaturze wody (optymalna temperatura to ok. 90 stopni), ponieważ zalanie jej wrzątkiem może pozbawić ją wszystkich prozdrowotnych właściwości. INFORMACJE DODATKOWE Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie. Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
jysk pojemniki na zabawki, lampy solarne zewnętrzne ścienne, meblościanki z szafa bodzio, szafki nocne 30 cm, szafki stojące do pokoju, boho dodatki do sypialni, szafki nad lozkiem, koce beżowe, pojemnik z przykrywką, żyrandol kuchnia
yyyyy