Description
Yerba mate z guaraną Guarana Power 500g – Pizca del Mundo – mieszanka suszonych liści ekologicznego ostrokrzewu paragwajskiego. Kompozycja specjalnie dobranych składników w tym guarany nadaje cudowne orzeźwienie, zaś suszonej trawy cytrynowej – świeży smak i aromat przygotowanego naparu. Guarana z uwagi na obecność w niej kofeiny wykazuje działanie pobudzające, które dodaje energii i poprawia samopoczucie przez cały dzień.
Yerba mate z guaraną Guarana Power 500g – Pizca del Mundo jest produktem w pełni ekologicznym i składa się wyłącznie z naturalnie wyprodukowanych składników. Nie posiada żadnych sztucznych substancji aromatyzujących. Ostrokrzew paragwajski jest podstawowym składnikiem wielu mieszanek Pizca del Mundo. Yerba mate jest łączona z przeróżnymi ekologicznymi ziołami lub suszonymi owocami, które pochodzą z rejonu jednego z najczystszych zakątków naszego kraju – Podlasia. Pizca del Mundo to uznana polska marka wielu produktów Fair Trade. Linia ta jest gwarancją etycznego pochodzenia i najwyższej jakości.
Yerba mate z guaraną Guarana Power 500g – Pizca del Mundo będzie jeszcze lepiej smakować przygotowywana w tradycyjnym naczyniu zwanym matero i bombillą (rurką z filtrami).
Sposób zaparzania: do naczynia wsypać susz do około 2/3 jego objętości. Potem włożyć bombillę i zalać wodą o temperaturze nie wyższej niż 80 stopni C. Teraz należy odczekać około 10 minut, ale nie mieszać. Po tym czasie napar jest gotowy do spożycia.
Uwaga: Osoby na początku swojej przygody z piciem Yerba mate powinny najpierw zaparzyć mniejszą ilość np. 30g suszu. Ta dzienna porcja wystarczy, aby uzyskać odpowiedni napar i jej skuteczność.
Warunki przechowywania: po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Waga: 500g
Skład: yerba mate (ostrokrzew paragwajski) 80%, trawa cytrynowa, mielona guarana (2,5%).
Kraje pochodzenia: Brazylia, Polska
obraz róże, lozko do salonu, kanapa.rozkladana, komoda wysoka z szufladami, wypoczynek do salonu z funkcją spania, oświetlenie natynkowe sufitowe, artistico meble, moss jarosław
yyyyy