Description
Arabica uprawiana w Indiach w rejonie Malabar, na wysokości 1000-1500 m n.p.m.
Ziarna przez trzy miesiące wystawiane są na działanie monsunów, celem odtworzenia pierwotnego smaku ziaren.
W jego rezultacie zielone ziarna zwiększają swoją objętość, tracą masę i uzyskują jasnobrązowy kolor.
Kawa Indie Malabar Monsooned Speciality
Kraj pochodzenia: Indie
Stopień palenia: Średnie
Region: Malabar
Wysokość upraw: 1000 – 1500 m n.p.m.
Obróbka: Monsooning
Smak: Czekolada, Karmel, Tytoń
Data palenia: NIE STARSZA NIŻ 48 godziny od zamówieniaData przydatności: 24 miesiąceKawa do: ekspresu ciśnieniowego, ekspresu przelewowego, kawiarki, french press, aeropressKawa: ziarnistaRodzaj kawy: 100% ArabicaIntensywność smaku: 3/5Kwasowość: 1/5
meble styl rustykalny, salon natalia, kieliszek koktajlowy, łóżko długość 190, łóżko 200×220 wysokie, jak dobrać dywan do narożnika, poszewka na okrągłą poduszkę, termos na drugie danie, szafa na kurtki
yyyyy